Vergoedingen/Tarieven

De praktijk heeft samenwerkingscontracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars. De praktijk is verplicht zich te houden aan de regels van de zorgverzekeraar omtrent de behandeling van de patiënt, waaronder het opstellen van een uitgebreid medisch dossier per patiënt.

FYSIOTHERAPIE VOOR KINDEREN (<18 JAAR)

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen.

CHRONISCHE INDICATIE

Bij chronische fysiotherapie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heeft u vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering, indien u niet aanvullend verzekerd bent zijn deze voor eigen rekening. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

DE AANVULLENDE VERZEKERING

De aanvullende verzekering is een verzekering die (gedeeltelijk) kosten dekt die niet worden vergoed vanuit het basispakket. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aanvullend pakket te kiezen met daarin een aantal vergoedingen fysiotherapie naar uw keuze. Uw zorgverzekeraar vergoedt dan het aantal behandelingen per jaar waarvoor u zich aanvullend verzekerd heeft. Het eigen risico geldt dus niet voor de kosten uit de aanvullende verzekering.

TARIEVEN

Ik raad u aan eerst te controleren hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft of het aantal behandelingen van uw aanvullende verzekering al heeft gebruikt dit jaar, zijn de kosten voor eigen rekening. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Ik hanteer de onderstaande tarieven:

Intake / onderzoek / behandeling met of zonder verwijzing €65,-
Zitting fysiotherapie €46,-
Zitting manuele therapie€65,-
Zitting lange fysiotherapie €60,-
Toeslag behandeling aan huis€20,-
Toeslag behandeling in instelling€ 20,-
Rapportage < 30 min.€50,-
Rapportage > 30 min.€80,-
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (verzoek arts)€80,-
Verstrekte verband- en hulpmiddelenKostprijs
* Kunt u een afspraak niet nakomen, dan vraag ik u dit minimaal 24 uur van tevoren te melden. Voor een niet-nagekomen of niet tijdig afgemelde afspraak wordt € 25 in rekening gebracht.