Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog). Medical taping is daarmee een behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

De tape die gebruikt wordt heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid. Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten

Kosten

Mocht u in aanmerking komen voor Medical Taping is het tape van de eerste behandeling op kosten van de praktijk. De daaropvolgende behandelingen met Medical Taping is het tape op kosten van uzelf. U heeft de mogelijkheid om een rol tape van de praktijk over te nemen of om uw eigen rol tape mee te nemen.

Wilt u meer informatie?